همشهری آنلاین: سیاوش جمادی که درچند سال اخیر همتی جانانه را صرف ترجمه یا تالیف آثاری درفلسفه قرن بیستم کرده است ، تازه ترین کتاب خود با عنوان پدیدار شناسی ( زمینه و زمانه ) به بازار نشر فرستاده است.

به گزارش همشهری آنلاین در این کتاب که از سوی انتشارات ققنوس به بازار کتاب عرضه شده، جمادی کوشیده است تا زمینه‌های تاریخی، فرهنگی و زندگینامه‌ای پیدایش و قوام یافتن پدیدارشناسی را از فرانتس برنتانو و حتی از مباحث حکمت مسیحی و اسلامی قرون وسطی پی‌گیرد و جهان پدیدارشناسان را در مناسبت با متن و زمینة تاریخی و زندگینامه ای آنها را در بستر چالش‌های فلسفی و غایات روشنفکران اروپایی موضوع پژوهش خویش قرار دهد.

هوسرل و هایدگر در واقع بنیانگذاران دو جریان اصلی پدیدارشناسی هستند که این پژوهش به شرح زندگی و اندیشه‌های آنها اختصاص دارد.

سیاوش جمادی نویسنده این کتاب حجیم بر این اعتقاد است برحسب طرحی که در نظر داشته است، این پژوهش باید خشت اول و گام آغازین در راه پژوهشی جامع‌تر و گسترده باشد که زندگی و اندیشه پدیدارشناسان دیگر از جمله امانوئل لویناس، ژان پل سارتر، موریس مرلوپونتی، پل ریکور و رهیافت‌های پدیدارشناختی متفکرانی چون گادامر، هانا آرنت، ژاک دریدا، موریس بلانشو و خوسه ارتگا را نیز در بر گیرد.

 او ترجمه یکی از تاریخچه‌های پدیدارشناسی را امری سهل می‌داند اما چرا وی در این رابطه به پژوهشی وسیع روی آورده، خود بر این باور است که باید مقوله ترجمه را بیش‌تر به آثار اصلی پدیدارشناسان همچون ایده‌های راجع به پدیدارشناسی محض و فلسفه پدیدارشناختی هوسرل، هستی و زمان هایدگر، هستی و نیستی ژان پل سارتر و... معطوف کرده و شخصاً پژوهش، تحلیل و نقادی را بر عهده بگیریم چرا که آن هنگام تماس ما با این جنبش فلسفی جدی‌تر و زنده‌تر خواهد بود.

 سیاوش جمادی پیش از این کتاب‌های فراوانی در حوزه اندیشه نوشته است . آثاری چون نیچه از کارل یاسپرس (سال 83)، متا فیزیک چیست؟ (هایدگر) سال 84.
 کتاب "سیری در جهان کافکا"ی این نویسنده جایزه بیست و دومین دوره کتاب سال ادبیات جمهوری اسلامی (بهمن 83) را از آن جمادی کرد

کد خبر 4723

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز